LOCO CROCO

Блог

Posted in
Posted in

Совет за хигиена на нокти со ножички

Една од поважните обврски околу грижата за вашето бебе е секако одржување на неговата хигиена. Иако ноктите на бебињата се меки, но остри тие можат да ја изгребат нежната кожа и да ги повредат. Затоа користете бебешки ножички за да им ги исечете ноктите. Ноктите најлесно ќе ги исечете после капење, кога се помеки и […]

CONTINUE READING Совет за хигиена на нокти со ножички 1 min read
Posted in
Posted in

Совет за користење на навлака за прст за чистење непца, јазик и уста

Никнувањето на првите запчиња е една од незаборавните пресвртници во првата година од животот на вашето бебе. Обично првите запчиња се појавуваат меѓу четвртиот и осмиот месец, но на тоа најмногу влијае генетиката. Секое бебе е индивидуално и кај секое ова никнување е пропратено со различни симптоми и реакции од негова страна. Усната шуплина и […]

CONTINUE READING Совет за користење на навлака за прст за чистење непца, јазик и уста 1 min read

За децата кои одат во градинка

Сите деца кои одат во градинка имаат и уживаат во различни придобивки од таквата средина. Децата стекнуваат искуство и вештини со кои ќе бидат подготвени за училиште и во идната академска кариера. Во градинката тие се учат како да се однесуваат под авторитет во институции кои се наменети за нивно образование и развој. Тие стекнуваат […]

CONTINUE READING За децата кои одат во градинка 1 min read

Едукативни игри за дете од 6 месеци до една година

Игрите не се само забавно поминување на времето за нашите најмали. Со нивна помош, децата го запознаваат светот и се здобиваат со ново знаење. Покрај тоа, не зборуваме за модерни играчки и гаџети со кои зафатените родители ги исполнуваат своите деца, туку за едукативни игри со тато и мама. Ваквите игри промовираат концентрација и го […]

CONTINUE READING Едукативни игри за дете од 6 месеци до една година 1 min read
КОШНИЧКА 0